1. خود را آموزش دهید: درک خودآزاری به عنوان یک مکانیسم مقابله و مسائل اساسی که ممکن است به آن کمک کند، مهم است. خود را در مورد خودآزاری، علل آن و گزینه های درمانی احتمالی آموزش دهید.
  2. رویکرد با همدلی: با همدلی و بدون قضاوت به فرد نزدیک شوید. به آنها نشان دهید که واقعاً به رفاه آنها اهمیت می دهید و برای حمایت از آنها آماده هستید.
  3. ارتباط باز را آغاز کنید: محیطی امن و غیر تهدیدآمیز برای فرد ایجاد کنید تا در مورد احساسات و تجربیات خود صحبت کند. با گوش دادن فعالانه، اعتبار بخشیدن به احساسات آنها و پرسیدن سؤالات باز، ارتباط باز را تشویق کنید.
  4. نگرانی خود را بیان کنید: نگرانی خود را برای ایمنی و رفاه آنها ابراز کنید. به آنها بگویید که نگران رفتارهای خودآزاری آنها هستید و می خواهید به آنها کمک کنید مکانیسم های مقابله ای سالم تری پیدا کنند.
  5. کمک حرفه ای را تشویق کنید: فرد را تشویق کنید تا از یک درمانگر سلامت روان یا مشاوری که در زمینه آسیب رساندن به خود و مسائل مربوط به آن تخصص دارد کمک حرفه ای بگیرد. در صورت نیاز در یافتن منابع مناسب و تعیین قرارها کمک کنید.
  6. mental health-سلامت روانی

  7. راهبردهای مقابله ای جایگزین ارائه دهید: به فرد کمک کنید راهبردهای مقابله ای جایگزینی را که می‌تواند جایگزین آسیب به خود شود، کشف کند. این ممکن است شامل درگیر شدن در رسانه‌های خلاقانه، فعالیت‌های فیزیکی، روزنامه‌نگاری یا جستجوی حمایت از دوستان یا گروه‌های پشتیبانی باشد.
  8. خلاقیت و نوآوری

  9. یک شبکه حمایتی ایجاد کنید: فرد را تشویق کنید تا یک شبکه حمایتی از دوستان، خانواده یا گروه‌های حمایتی ایجاد کند که می‌توانند در زمان‌های سخت حمایت عاطفی ارائه دهند.
  10. صبور باشید و درک کنید: بهبودی از آسیب رساندن به خود به زمان نیاز دارد، بنابراین با فرد صبور باشید و درک کنید که ممکن است در این راه مشکلاتی رخ دهد. در طول سفر شفابخش آنها، حمایت و اطمینان مداوم ارائه دهید.

23 نکته برای کمک به افرادی که به خود آسیب می رسانند:

  1. قضاوت یا انتقاد نکنید: از اظهار نظر یا قضاوت منفی در مورد رفتار خودآزاری فرد خودداری کنید. در عوض، بر درک و حمایت از آنها تمرکز کنید.
  2. به طور فعال گوش کنید: هنگامی که شخص در مورد احساسات یا تجربیات خود صحبت می کند، توجه کامل خود را به او معطوف کنید. از قطع کردن یا نادیده گرفتن احساسات آنها خودداری کنید.
  3. احساسات او را تأیید کنید: به فرد اجازه دهید تا بداند که احساساتش معتبر و قابل درک است، حتی اگر شما به طور کامل مبارزات او را درک نکنید.
  4. از اولتیماتوم یا تهدید بپرهیزید: از اولتیماتوم یا تهدید برای جلوگیری از آسیب رساندن به خود استفاده نکنید. این می‌تواند یک محیط خصمانه ایجاد کند و ممکن است وضعیت را بدتر کند.
  5. حذف محرک‌ها: در صورت امکان، به فرد کمک کنید محرک‌هایی را که ممکن است در رفتار آسیب‌رسان به خود نقش دارند شناسایی و حذف کند. این ممکن است شامل اشیاء، موقعیت‌ها یا روابط خاصی باشد.
  6. مراقبت از خود را تشویق کنید: فعالیت‌های خودمراقبتی مانند ورزش، تغذیه مناسب، خواب کافی و درگیر شدن در سرگرمی‌هایی که باعث شادی و آرامش می‌شوند را ترویج کنید.
  7. موارد حواس‌پرتی را پیشنهاد دهید: شرکت در فعالیت‌هایی را پیشنهاد دهید که می‌تواند حواس فرد را از افکار آسیب‌رسان منحرف کند، مانند تماشای فیلم، پیاده‌روی یا انجام کاری خلاقانه.
  8. یک برنامه ایمنی ایجاد کنید: با فرد همکاری کنید تا یک برنامه ایمنی برای زمانی که احساس می‌کند سرخورده است یا میل به آسیب رساندن به خود دارد، تهیه کنید. این طرح می‌تواند شامل استراتژی‌هایی برای مدیریت پریشانی و تماس با خدمات اضطراری در صورت لزوم باشد.
  9. در هنگام بحران آرام بمانید: اگر فرد دچار بحران یا پریشانی شدید عاطفی است، آرام بمانید و به او اطمینان بدهید. به آنها کمک کنید تا روی تکنیک‌های پایه‌گذاری یا تمرین‌های تنفسی برای مدیریت اضطراب تمرکز کنند.
  10. از پنهان کاری بپرهیزید: ارتباطات باز را در سیستم پشتیبانی فرد، از جمله دوستان، اعضای خانواده، یا متخصصان بهداشت روانی که در مراقبت از او دخیل هستند، تشویق کنید.
  11. مواظب مرزها باشید: به مرزهای فرد در مورد بحث در مورد تجارب خودآزاری یا مشاهده آسیب‌هایش احترام بگذارید. هل دادن بیش از حد آنها ممکن است منجر به کناره گیری یا آسیب بیشتر شود.
  12. برای پیشرفت ستایش کنید: هر پیشرفتی را که فرد در سفر خود به سمت بهبودی انجام می‌دهد تصدیق و ستایش کنید. پیروزی های کوچک را جشن بگیرید و آنها را تشویق کنید که به دنبال مکانیسم های مقابله ای سالم تر باشند.
  13. رفتار خودآزاری را فعال نکنید: در حین ارائه حمایت، ضروری است که رفتار خودآزاری را فعال یا تشویق نکنید. از تجلیل بپرهیزیدبه هر نحوی خودآزاری یا عاشقانه کردن.
  14. به دیگران آموزش دهید: به دیگرانی که ممکن است نزدیک فرد باشند، در مورد آسیب رساندن به خود، علل آن و نحوه حمایت از آنها کمک کنید. این می‌تواند یک محیط درک و دلسوزانه تر برای فرد ایجاد کند.
  15. روزنامه نویسی را تشویق کنید: یادداشت روزانه را به عنوان راهی برای بیان احساسات و افکار خود به صورت ایمن و خصوصی به فرد پیشنهاد دهید.
  16. به حریم خصوصی او احترام بگذارید: اگر فرد تصمیم گرفت در مورد رفتار خودآزارانه خود صحبت نکند یا جزئیات را با شما به اشتراک نگذارد، به حریم خصوصی او احترام بگذارید. مهم است که آنها را فراتر از منطقه راحتی(منطقه امن) خود نبرید.
  17. درباره شکست‌ها صبور باشید: بدانید که عقب‌نشینی بخشی طبیعی از روند بهبودی است. در این مواقع حمایت و تشویق کنید و قدرت و انعطاف پذیری فرد را یادآوری کنید.
  18. از گناه یا سرزنش بپرهیزید: فرد را به خاطر رفتار آسیب‌رسان به خود سرزنش نکنید و در مورد آن احساس گناه نکنید. این می‌تواند ناراحتی عاطفی آنها را بیشتر تشدید کند.
  19. در ارتباط بمانید: ارتباط منظمی با شخص داشته باشید، حتی اگر فقط از طریق پیامک یا تماس تلفنی در حال بررسی است. به آنها اجازه دهید بدانند که شما به طور مداوم در کنار آنها هستید.
  20. مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم را ترویج دهید: فرد را تشویق کنید تا مکانیسم‌های مقابله‌ای سالم مانند تمرکز حواس، تکنیک‌های تمدد اعصاب، یا درگیر شدن در سرگرمی‌هایی را که از آن لذت می‌برد، کشف کند.
  21. به دنبال مشاوره حرفه‌ای باشید: اگر مطمئن نیستید که چگونه از فردی که به خود آسیب می‌زند به بهترین شکل حمایت کنید، از متخصصان سلامت روان که می‌توانند راهنمایی‌های متناسب با نیازهای فرد ارائه دهند، مشاوره بگیرید.
  22. مراقب خود باشید: حمایت از فردی که به خود آسیب می زند می‌تواند از نظر احساسی چالش برانگیز باشد. مطمئن شوید که مراقبت از خود را در اولویت قرار داده اید و در صورت نیاز از دیگران حمایت کنید.
  23. هرگز افشاگری را مجبور نکنید: مهم است که به انتخاب فرد در مورد افشای رفتار آسیب‌رسانی به خود احترام بگذارید. آنها را تحت فشار قرار ندهید و آنها را مجبور نکنید که بیشتر از آنچه که راحت هستند به اشتراک بگذارند.

سه مرجع معتبر که در تهیه این مقاله از آنها استفاده شده:

  1. کلینیک مایو: کلینیک مایو یک مرکز پزشکی مشهور است که اطلاعات قابل اعتماد و مبتنی بر شواهد را در مورد موضوعات مختلف سلامت، از جمله آسیب به خود و شرایط سلامت روان ارائه می‌کند.
  2. اتحاد ملی بیماری های روانی (NAMI): NAMI یک سازمان معتبر است که به افزایش آگاهی و ارائه حمایت از افراد مبتلا به بیماری های روانی از جمله آسیب رساندن به خود اختصاص دارد. منابع آنها بینش ها و راهنمایی های ارزشمندی را برای کمک به فردی که به خود آسیب می زند ارائه می دهد.
  3. روانشناسی امروز: روانشناسی امروز یک منبع قابل اعتماد برای اطلاعات سلامت روان است که شامل مقالاتی است که توسط متخصصان این حوزه نوشته شده است. مقالات آنها طیف وسیعی از موضوعات مربوط به خودآزاری را پوشش می دهد و توصیه های مفیدی را برای حمایت از افراد نیازمند ارائه می دهد.

موضوعات: بدون موضوع  لینک ثابت


فرم در حال بارگذاری ...